Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell

caenfrdeitjaptrues

Arriba la Festa Major a Palafrugell

Els actes van començar el passat 12 de juliol i s'allargaran fins el proper dia 21. El programa d'enguany compta amb una gran varietat d'activitats on música, oci i cultura van de la mà

Imatge: Ajuntament de Palafrugell

Palafrugell ja està vivint la seva Festa Major d’estiu. Des del 12 de juliol fins el dia 21, la ciutat celebrarà una gran quantitat d’activitats on la música, l’oci i la cultura són els principals protagonistes. El cartell és obra de l’artista pintor Costa Sobrepera. El quadre es titula “Camí de Fitor-Palafrugell” i és de l’any 1998. Costa Sobrepera rebrà, dins els actes de Festa Major, el Diploma al Mèrit Ciutadà, juntament amb Josep Puig i els establiments Papereria Palé i Pastisseria Serra.

Entre els actes més destacats per a joves i adolescents hi ha les barraques. Amb l’objectiu de promocionar l’associacionisme juvenil i donar una oferta d’oci nocturn amb criteris de seguretat per tothom, del 18 al 21 de juliol a l’aparcament de l’INS Baix Empordà, a partir de les 23.00 h, es realitzarà la “Festa a la Nit” organitzada per l’àrea de Joventut amb la participació de les entitats juvenils. Festucs, Noe GY, Pelukas o Doctors Prats són alguns dels grups que passaran per aquest espai entre dijous i dissabte. L’entrada és gratuïta i hi haurà servei de bar i entrepans a càrrec de les entitats.

També destaca l’exposició “Josep Pla al Tabarín” a càrrec de Lluís Català, a partir d’un text de l’escriptor palafrugellenc i una imatge d’arxiu de la col·lecció Carme Petit Deulofeu, a partir de dilluns 15 al Tabarín. I amb motiu, aquest any, de la celebració del 25è Festival de Jazz Costa Brava, també a partir del 15 de juliol, s’oferirà una exposició de fotografies de Sergio Sabini, que recull en imatges aquest quart de segle de jazz a Palafrugell. 

Les sardanes a la plaça Nova i l’ofici solemne de Santa Margarida, portes obertes al Museu del Suro i la torre de guaita de Sant Sebastià, la Fundació Josep Pla, el Museu Can Mario Fundació Vila Casas, la programació especial de la Biblioteca de Palafrugell, el cinema programat pel Cine Club Garbí i la fira d’atraccions del recinte firal, entre d’altres, completen l’extensa i diversa oferta lúdica de la Festa Major de Palafrugell del 12 al 21 de juliol.

Podeu consultar tota la programació de Festa Major aquí: Festa Major Palafrugell

Font: https://www.radiocapital.cat/arriba-la-festa-major-a-palafrugell/

“Garcia & Terribas, associats” a Ràdio Palafrugell

Programa especial de Garcia&Terribas, associats a Ràdio Palafrugell des de Calella de Palafrugell. Pere Garcia i Guillem Terribas des de fa anys fan un programa en el que repassen les obres de teatre i propostes culturals. Actualment el programa s’emet per Ràdio Salt, però aprofitant que els dos estiuegen a Calella s’han ofert a fer un programa especial per a Ràdio Palafrugell

En l’especial  de Garcia&Terribas, associats a Ràdio Palafrugell s’ha comentat l‘inici del Festival Cap Roigde Calella de Palafrugell. D’altra banda, també s’ha entrevistat a Àlex Cebollero, director del Cine Club Garbí de Palafrugell. Els films que ofereix en cartellera el Cine Club Garbí són pel·lícules no comercials. Aquest és el gran tret diferenciador respecte a les gran sales de cinema de la comarca. Això provoca que el Cine Club Garbí tingui un públic molt fidel.

D’altra banda, un cop acabat el programa de Pere Garci i Guillem Terribas, hem conversat amb el llibreter i activista cultural gironí. Guillem Terribas presenta avui a les 19h la seva exposició Mirades d’ahir i d’avui al local de l’Associació de Veïns i Amics de Calella (AVAC). Aquesta exposició és un repàs de pintures que Terribas ha anat fent des de finals dels anys 70 fins ara.

Per últim, hem tancat el programa des de la plaça del Port Bo conversant amb la presidenta de l’AVAC, la Lluïsa Bonal. Hem repassat les activitats que hi ha Calella, posant la mirada en la Processó de la Verge del Carme de diumenge.

Garcia&Terribas associats a Ràdio Palafrugell

Guillem Terribas, Pere Garcia i Àlex Cebollero

Font: Ràdio Palafrugell

Nou parc de jocs infantils al Prat Xirlo de Calella

L’àrea de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Palafrugell ha instal·lat una zona d’esbarjo infantil a la zona de Prat Xirlo III, entre els carrers del Llebeig i de Tenerife de Calella de Palafrugell.

L’objectiu d’aquest nou parc és de cobrir la mancança de jocs urbans i zones de descans en aquest sector. El parc s’ha dotat, en aquesta primera fase, d’un multijoc amb un pont tibetà, un tobogan, un joc de recorregut i equilibri, així com també de bancs.

La inversió realitzada ha estat de 21.000 euros i es preveu, en un futur, complementar aquest espai amb altres peces de joc i/o esportives.

”Jocs_infantils_Prat_Xirlo_Calella”

 

Font: http://comunicaciopalafrugell.cat/premsapalafrugell/serveis/4934-nou-parc-de-jocs-infantils-al-prat-xirlo-de-calella

El “JULIVIA” torna a estar en marxa

ESCRIT PER RÀDIO PALAFRUGELL A 12 DE JULIOL DE 2019

El bus “Julivia” torna a estar en marxa. Des del 12 de juliol i fins el 22 de setembre recorrerà els principals punts d’interès turístic de Palafrugell. L’objectiu principal és el de facilitar la mobilitat als visitants i vilatans. El Julivia bus reforça el servei en els nuclis costaners. Així, uneix Palafrugell amb Tamariu, Llafranc i Calella de Palafrugell i, també, espais emblemàtics turísticament com poden ser el Far de St. Sebastià i Cap Roig.

El bus “Julivia” arriba enguany al seu sisè estiu, i és possible gràcies la col·laboració entre l’empresa SARFA del grup Moventis i l’Ajuntament de Palafrugell. L’any passat més de 5.500 usuaris van fer servir el “Julivia”.

Com a novetat d’enguany, s’han fet millores incorporant una pantalla en el bus que indicarà cada parada i millores a l’APP del Julivia (Palafrugell al mòbil), com el detector dels espais d’interès segons la posició geogràfica i millores en la imatge i disseny de les noves pantalles d’informació.

El trajecte complet té una durada aproximada de 90 minuts, amb sortides de l’estació d’autobusos de Palafrugell a les 9.30 h, 11.00 h, 12.30 h, 16.00 h, 17.30 h i 19.00 h. Els usuaris poden pujar i baixar del bus tants cops com vulguin durant el dia de validesa del bitllet. Com ja és habitual, el servei es farà en un autobús descapotable de 34 places més el conductor (amb possibilitat de 29 places, més 1 persona amb mobilitat reduïda).

A més, el mateix dia d’ús del tiquet els usuaris es poden beneficiar de descomptes en activitats esportives i de lleure: excursions en caiac, immersions i batejos de submarinisme, lloguer de bicicletes, etc., i també en equipaments culturals del municipi (Museu del Suro, Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas, Jardins de Cap Roig, etc.).

Novetats i futur del “Julivia”

Enric Gimeno, president del grup Sarfa Moventis explica les principals novetats que presenta el Julivia aquest any.

El preu del “Julivia” bus pels adults (més de 12 anys) és de 5 € per a un dia i de 12 € per a 3 dies. Per als usuaris de 4 a 12 anys el bitllet costa 2,50 € (1 dia) i 5 € (3 dies), i els menors de 4 anys no paguen. Els tiquets del bus es poden comprar a les Oficines de Turisme, a  la taquilla de Sarfa, al càmping la Siesta i al mateix bus.

Per la seva banda, el 1r Tinent d’Alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Joan Vigas destaca que a més de donar a conèixer les platges, també es vol potenciar altres punts d’interès turístic del municipi.

Així doncs, el Julivia torna a estar en marxa, durant tot l’estiu i fins el 22 de setembre. Per últim, trobareu més informació al web de turisme de Palfruguell i al telèfon 972 30 02 28 i App Julivia bus a:  Palafrugell al mòbil.

El Julivia torna a estar en marxa 2

Josep Piferrer alcalde de Palafrugell, Enric Gimeno, director del grup Sarfa Moventis i Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde i regidor de promoció econòmica

Font: Ràdio Palafrugell