Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell

caenfrdeitjaptrues

"LA GAROINADA" APOSTA PER UN CARTELL TRENCADOR

El passat divendres dia 11 de desembre, en una reunió promoguda entre l’IPEP i els establiments que participen a la campanya gastronòmica de la “La Garoinada”, es va decidir i consensuar que el cartell proposat per l’artista Enric Farrés es converteixi en la imatge de la campanya d’enguany.

A diferència dels cartells dels anys anteriors, el proposat per a la nova campanya gastronòmica palafrugellenca ha generat certa polèmica perquè no hi apareix cap garoina, tal i com havia succeït els anys anteriors. El protagonista del cartell, en aquesta ocasió, és un eriçó de bosc, que serveix com a metàfora sobre les denominacions que reben les garoines als diferents municipis del territori català. Al mateix temps, també serveix per reivindicar que el nom de “Garoina” s’ha acabat convertint en un referent arreu del país malgrat només s’esmenta així en una petita zona de l’Empordà i l’element tradicional que sempre ha estat característic de la campanya. Cal recordar que aquesta aposta gastronòmica que té lloc als restaurants de Palafrugell, Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu és la més antiga de Catalunya, on aquest 2021 celebrarà els seus 30 anys d’existència. 

La setmana passada, s’havia iniciat el llançament del cartell a les xarxes socials, tal i com és habitual abans de Nadal, amb l’objectiu de reforçar l’aposta per la gastronomia local i pel suport a un sector que degut a la pandèmia ho ha passat molt malament, però en veure les crítiques es va decidir esperar i consensuar-ho amb el sector. Després de la reunió de divendres els restauradors van decidir mantenir en aquesta aposta i fer un esforç per seguir convertint la campanya en tot un referent gastronòmic arreu de Catalunya.  

Cartell Garoinada 2021

NOVES BARANES A ESCALES DE CALELLA I TAMARIU

L’àrea de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Palafrugell ha impulsat la instal·lació de baranes a escales del nucli de Tamariu i de Calella de Palafrugell, a fi i efecte de millorar la seguretat dels vianants que les utilitzen. Concretament una barana s’ha col·locat al carrer del Gurugú de Tamariu i l’altra a les escales que condueixen des de l’avinguda Costa Brava fins al carrer de la Miranda, a Calella de Palafrugell.

La inversió d’aquests treballs ha estat de 14.150,78 €.

Baranes a escales de Tamariu i Calella de Palafrugell

NETEJA DE LA VEGETACIÓ DE LES RIERES DEL CANADELL I DE LES BRUGUERES

Els darrers dies, l'ACA ha dut a terme els treballs de desbrossada general de vegetació al·lòctona de les rieres del Canadell i de les Brugueres, dins de zona urbana. Les tasques executades són l'eliminació de les canyes americanes i rizomes i la plantació, en el cas de la riera del Canadell, de 150 arbres de ribera.
 
Aquests treballs, inclosos dins del programa de manteniment i conservació de les lleres públiques 2018-2019, estan valorats en 17.942,62 € dels quals un 20% són finançats pel Consistori.

 

"Neteja

EL CENTRE D'ARQUEOLOGIA SUBAQUÀTICA DE CATALUNYA A LES ILLES FORMIGUES

El centre d'arqueologia Subaquàtica de Catalunya, unitat de recerca del Museu d'Arqueologia de Catalunya, està realitzant durant el mes de setembre una campanya de prospecció subaquàtica al voltant de les Illes Formigues. Un dels objectius principals és veure l'afectació que va tenir el temporal Glòria, de gener de 2019, sobre els jaciments documentats en aquesta zona.

 

Illes Formigues 002

 

Illes Formigues 02 002