Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell

caenfrdeitjaptrues

RÀDIO PALAFRUGELL PORTARÀ LES HAVANERES MÉS ENLLÀ DEL PORT BO

Ràdio Palafrugell organitza una nit d'havaneres a través de les xarxes socials i de la seva pàgina web com alternativa a la cancel·lació de la tradicional Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. Una vintena de grups d'havaneres i d'artistes de tot Catalunya s'han sumat a la iniciativa per fer sonar el ritme d'havaneres el 4 de juliol, coincidint amb la data on s’hagués desenvolupat la 54a edició de la Cantada. 

Cada formació o artista interpretarà l'havanera que ha escollit per aquesta ocasió i com a comiat diverses formacions participants interpretaran conjuntament "El meu avi", com és tradició habitualment damunt l’escenari del Port Bo a la Cantada de Calella de Palafrugell.

Aquesta nit d’havaneres començarà amb la participació del grup palafrugellenc Peix Fregit, que interpretarà "Pels camins que té la mar", mentre el tancament serà a càrrec de Neus Mar amb "La Remendadora". A la nit d’havaneres de Ràdio Palafrugell també es comptarà amb les actuacions dels grups palafrugellencs Port Bo, Els Cremats, Indira Ferrer-Morató i L'Empordanet. 

Altres formacions gironines que s’han sumat a la iniciativa seran els palamosins Grup Norai, la família Balil de Begur però afincats a Austràlia, les gironines Les Anxovetes, els Pescadors de l'Escala i la garrotxina Clara Bonfill. La resta de comarques catalanes també estaran representades amb grups com Port Vell de Barcelona, Barca de Mitjana de Premià de Mar, el sabadellenc Pele MacLeod, els Balandra de Reus, el grup Boira de Lleida, Frans Cuspinera i Maria Poyatos de la Garriga i els Escamarlans de Palau Solità i Plegamans.

D’aquesta manera, la Cantada de Ràdio Palafrugell comptarà amb una amplia representació de grups de cants de taverna i d’havaneres, oferint un ampli ventall d’interpretacions i propostes vinculades al conegut com a ritme de 2x4. 

Aquesta iniciativa de Ràdio Palafrugell es podrà seguir el dissabte 4 de juliol a partir de les 10 de la nit pel canal de Youtube de la pròpia emissora i posteriorment per les xarxes socials i la web. A més, Ràdio Estel portarà aquesta Cantada per tot Catalunya i Andorra a través de les seves ones i moltes altres ràdios locals catalanes també es faran ressò d'aquesta iniciativa en el que tots i totes les participants ho han fet de forma desinteressada.

La tradicional Cantada al Port Bo es va suspendre

Cal recordar que L’organització de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell va decidir suspendre la programació d’aquest any a causa de la incertesa que estava generant el Covid-19, i per primera vegada en 54 anys no es podrà mantenir aquesta tradició. Enguany s’havia de celebrar la nit del 4 de juliol a l’escenari de la platja del Port Bo.

La nova edició de la Cantada serà el 3 de juliol 2021 i ja es comença a treballar en el repertori i la participació dels grups. L’objectiu principal és tornar amb més força que mai, ja que tradicionalment la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell és el tret distintiu que dóna sentit a l’inici de la temporada d’estiu a la Costa Brava.  

Radio Palafrugell havaneres